Hakkımda
Ben Hasan ULUSOY, 1972 yılında Sivas’ın İmranlı ilçesinde dünyaya geldim. 1976 yılına kadar İmranlı da yaşamışız ve ardından ailem İstanbul’a taşınmış. İlk ve ortaokulu İstanbul Ümraniye de okudum. 1992 ve 1993 yılları arası İzmir Eski Foça’da vatani görevimi yaptım. 2003 yılında Ağustos ayında eşim Gülşen ile evlendim. Ela ve Sinan Kaan adından iki çocuğum var.
1987 yılında Beşiktaş’ta Pastane Şatoda çırak olarak başladığım iş hayatında sırası ile şuralarda çalıştım. Pastane Şato iki yıl çıraklık yaptım, Kızıltoprak Motta pastanesi iki yıl yardımcılık yaptım, askerlikten önce ve sonra olmak üzere iki sefer Pera Palas Hotelde bulunan Patisserie de Pera da yardımcı olarak çalıştım. Kozyatağı Carrefour da iki yıl usta olarak çalıştım. Richmond Hotel de bulunan Türk evi restaurantta kısa bir süre usta olarak çalıştıktan sonra Sarayburnu Milayd’s restaurantta bir yıl usta olarak çalışıp ardından Etiler Paul Cafe de pasta şefi olarak iki yıl çalışıp, ardından Capitol, Akmerkez ve Bursa Zafer Plaza alış veriş merkezlerinde şubeleri bulunan Mac Renzi restaurantlarda pasta şefi olarak çalıştım. Taksim Square Hotel, Yalıkavak Cactüs Hotel ve Taksim Euro Hotellerde pastane şefi olarak çalıştım. Sıra kendi işini yapmaya geldi iki yıl gibi kısa bir zaman sürse de Miğfer Chesse Cake Company adında ortak bir işletme kurup toptan donuk pasta ürettik. Metrocity alış veriş merkezinde Kzone restaurantta bir yıl pasta şefiliği yapıp, Tarabya da Canape Cafe de altı yıl şef olarak çalıştım. Sivas’ta bulunan Öncü Markette çalışan ustalara pasta eğitimi vermek için bir süre bulundum. Astoria alış veriş merkezinde bulunan Yıldız restaurantta bir süre çalışıp ardından Kıbrıs Girne de bulunan Cake Story’de şef olarak çalıştım. Ümraniye’de Gözde Börek toplu üretim imalathanesinde üretim müdürü olarak çalıştım. 2012 yılından beri Çanakkale de Kolin Hotelde executive chef olarak çalışmaya devam ediyorum.
Yazıya ilk yorumu siz yazarak düşüncelerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.